domingo, 29 de marzo de 2009

El ball del Saltirò


En Josep es fill de Ripoll però porta 38 anys a Salt, està jubilat però és escriptor aficionat i realitza treballs amb pergamins antics i escriptura gótica. L’Àlex viu a Salt i és professor de còmic a l’EMBA.

En Josep va ser l’iniciador de la història. Un bon dia se li va acudir com hauria succeit que dues persones es posessin a ballar juntes, ja que tots els balls fins a l’edat mitjana eren individuals, i d’aquesta idea va decidir fer-ne un esborrall. Una vegada desenvolupada la narració la va ensenyar al seu bon amic Lluís Mateu que li va parlar d’un alumne que era bo dibuixant i els va posar en contacte.

A l’Àlex la idea de fer un conte molt visual el va atraure ràpidament, li va presentar uns esbossos de com podia ser el dibuix i finalment van decidir optar per un dibuix amb imatges i colors molt lligats amb els de l’època de la història.

El treball d’en Josep i l’Àlex vol ser molt didàctic. El text està escrit en prosa, el que es pretén és que sigui un llibre que faci preguntar als nens i nenes que el llegeixin, no és el text habitual d’un conte per a mainada. Les imatges han volgut reflectir al màxim la realitat de l’època. ens presenten un rei prepotent, un poble dedicat a la pagesia que viu en condicions de pobresa i temor cap als sobirans i ho fan amb el tipus de dibuix i els colors usats.

Cal dir que els autors de l’obra estan tant contents amb el resultat que ja estan treballant en la següent història, que pretenen fer seguint el mateix estil. I en agraïment al suport que els ha donat l’ajuntament han dedicat l’edició del conte a la vila de Salt

No hay comentarios:

Publicar un comentario